Vandaag had ik een laptop onderhanden met een resolutie van 1920x1080, een gebruikelijke resolutie vandaag de dag voor een 15,6 inch laptop. Toch moet er in Windows nog een en ander aangepast worden voordat er een prettig ogend beeld verschijnt. De meest eenvoudige optie was om bij de Beeldscherminstellingen de schaal aan te passen naar 125% (aanbevolen), deze optie heet op dit moment "De grootte van tekst, apps en andere items wijzigen".

Dit had echter tot gevolg dat een bepaalde applicaties wazig werden weergeven. Een oplossing daarvoor was te vinden onder de "Geavanceerde schaalinstellingen". Hier heb ik de volgende optie geactiveerd: "Windows apps laten verbeteren zodat deze geen wazig beeld geven".

EÊn belangrijke zakelijke applicatie bleef echter wazig beeld geven. Dit kon ik oplossen door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van dit programma te klikken en vervolgens te kiezen voor "Compatibiliteitsproblemen oplossen", "Problemen met programma oplossen", "Het programma wordt geopend maar wordt niet juist weergegeven", en te kiezen voor het probleem "Het programma wordt niet juist weergegeven als opties voor grote lettertypen worden geselecteerd".