Heeft u last van al die websites vol reclame? Vindt u het een vervelend idee, dat allerlei bedrijven u online volgen en live uw gedragsgegevens verhandelen? Wist u dat Windows 10 standaard spyware bevat? Lees hier hoe u zich kunt beschermen.

Verdienmodel zonder regulering

De ruggengraat van veel webservices of websites wordt gevormd door een grote informatie- en advertentiemarkt. Uw gedrag wordt zonder dat u het merkt live gemonitord en direct verkocht aan adverteerders die u direct advertenties op maat kunnen aanbieden.

In de digitale wereld van het internet hebben we geen nee/nee-sticker voor op de brievenbus en missen we een bel-me-niet-register. Toch zijn er wel hulpmiddelen die een beetje als een nee/nee-sticker functioneren.

Nee/nee-stickers voor uw webbrowser

Gelukkig worden er allerlei oplossingen ontwikkelt, die zowel de spionage van uw gedrag tegengaan als u afschermen voor allerlei ongewenste advertenties. Installeer in uw browser de volgende extensies (uitbreidingen):

Nee/nee-sticker voor Windows 10

In het nieuwe Windows 10 kijkt Microsoft ook op diverse manieren met u mee. Ook maakt Microsoft ook op diverse plaatsen in Windows 10 reclame. Gelukkig is ook hier een kuur tegen met de toepasselijke naam Shutup10!
Let op, het is niet gegarandeerd dat hiermee alle dataverzameling van Microsoft hiermee is geblokkeerd. De beste bescherming tegen deze praktijken van Microsoft is eenvoudig en ingrijpend: gebruik geen Microsoft-producten.

Nee/nee-sticker voor ongewenste software

Wat ook vaak voorkomt is dat software per ongeluk meegeïnstalleerd wordt met andere software. Unchecky is een stukje software dat ons hier tegen wil beschermen. Het voorkomt dat u tijdens het installatieproces per ongeluk accepteert, dat extra software wordt geïnstalleerd.