Stel u voor: een klein doosje op uw bureau of in de gangkast waar niet alleen uw bestanden op staan, maar ook uw contactpersonen, taken en agenda. Stel dat al deze informatie ook beschikbaar is op uw desktop, laptop, tablet en smartphone. Stel dat ook uw huisgenoten, familie of vrienden gebruik maken van dit doosje. En dat bijvoorbeeld bestanden en agenda's eenvoudig met elkaar en met anderen gedeeld kan worden. En dat u dit kunt kopen voor €150. En bedenk dan dat dit realiteit is geworden met de Nextcloud Box.

NextCloud Box

Een minicomputer in een doosje van 16x16cm. Met daarin een harde schijf van 1TB USB3, aangesloten op een Raspberry Pi computertje. De software (Ubuntu Core met Nextcloud) staat op een microSD-kaartje die geplaatst is in de Raspberry Pi.

Nextcloud

Nextcloud heeft een moderne webinterface, waarin u onder andere uw bestanden, taken, agenda en contacten kunt beheren.

Met de Nextcloud client synchroniseert u uw bestanden naar uw laptop of desktop en naar uw mobiele apparaten. Zo heeft u uw bestanden overal beschikbaar: op uw laptop, desktop, tablet of smartphone.

Uw contactpersonen en uw agenda kunt u ook gebruiken in bijvoorbeeld uw e-mailprogramma Mozilla Thunderbird of op uw tablet en smartphone. Zo heeft u op elk apparaat dezelfde informatie beschikbaar. En gaat er een computer stuk, dan staan uw bestanden gewoon nog op uw Nextcloud Box.

Yaats ontzorgt

Hulp nodig bij het ingebruik nemen van Nextcloud? Ik help u graag met onder meer:

 • Levering en plaatsing van uw Nextcloud Box.
 • Nextcloud Box aansluiten op het internet.
  • Nextcloud box extern bereikbaar maken (firewall / port forwarding op modem configureren).
  • Dynamic DNS instellen op uw modem of Nextcloud Box.
  • Een Let's Encrypt ssl-certificaat aanmaken op naam van uw Dynamic DNS.
 • Nextcloud client software installeren op computers.
 • Nextcloud client software installeren op uw tablets of smartphone.
 • Agenda, taken en contactsynchronisatie instellen op uw computers (Mozilla Thunderbird) en op uw tablets en smartphones.

Heeft u hiervoor belangstelling of heeft u vragen neem dan gerust contact op.


Verwijzingen