Nog even en dan komt Nextcloud 12 uit. Met een verbeterd menu, inclusief een contactenlijst met de mogelijkheid om direct te chatten, mailen of te bellen.

Nextcloud

Met Nextcloud heeft u uw bestanden, contacten, agenda, notities, taken etc. beschikbaar op desktop, laptop, tablet en smartphone. U kunt eenvoudig informatie delen met anderen. Nextcloud is een opensource alternatief voor oplossingen als Google Drive, Dropbox of OneDrive. Met Nextcloud heeft u controle over eigen data.

Verbeterd menu

Een kleine maar erg handige verbeteringen betreffen het menu. De verschillende onderdelen van Nextcloud, zoals de bestanden, de contacten, de agenda etc. zijn nu direct beschikbaar in het menu. Nieuw in het menu is ook de contactenlijst, van waaruit eenvoudig direct een e-mail, chat of een video-gesprek kan worden gestart. Kleine veranderingen die Nextcloud een stuk gebruiksvriendelijker maken.

Communicatie

In versie 11 introduceerde Nextcloud met Spread de mogelijkheid om audio/video-gesprekken te voeren. In versie 11 werkt die al goed, maar het is nu nog meer verbeterd. Nieuw is dat u nu ook uw eigen scherm met anderen kunt delen, bijvoorbeeld voor het geven van een online presentatie. Verder is ook de nieuwe chat-applicatie sterk verbeterd.

Andere leuke nieuwigheden:

Tenslotte is er met de Impersonate-functionaliteit een handige functie bijgekomen voor beheerders. Als deze een probleem van een iemand met Nextcloud wil bezien en oplossen, kan de beheerder zich met een druk op de knop aanmelden als die persoon en zien wat die persoon ook ziet.

Lees hier (Engelstalig) op de blog van Nextcloud over alle nieuwigheden.