MailStore Home is een gratis product[1], waarmee u op een eenvoudige manier uw e-mail kunt archiveren, lezen, doorzoeken en naar uw e-mailprogramma kunt exporteren. Het is een prima oplossing voor op uw Windowscomputer om uw e-mail langdurig te bewaren, onafhankelijk van uw provider of e-mailprogramma.

Grip op mail

Bent u soms op zoek naar een e-mail? Op welk e-mailadres had u dat berichtje ook al weer gekregen? Is het lastig zoeken in uw e-mailprogramma. In welk e-mailprogramma stond het berichtje ook al weer? Wilt u uw e-mail voor langere tijd bewaren? Wilt u niet het risico lopen dat u niet meer bij uw mail kan, denk hierbij bijvoorbeeld aan problemen met uw account of een falende internetverbinding? Misschien is het dan een goed idee om een e-mailarchief in gebruik te nemen. Zo krijgt u meer grip op uw e-mailberichten.

Laagdrempelig

MailStore Home is in vergelijking met andere mailarchiefsoftware[2] een laagdrempelige oplossing. U kunt er direct mee aan de slag. Het is gratis beschikbaar en eenvoudig op uw Windowscomputer te installeren en te configureren. Download hier het installatiebestand.

Hoe werkt het?

Ook al is het een krachtig en eenvoudig te bedienen programma, toch is het niet op het eerste gezicht duidelijk hoe het werkt en er zijn veel opties.

Op SeniorWeb vindt u een voorbeeld van hoe u het programma zou kunnen gebruiken, namelijk een mooie handleiding hoe u uw e-mail uit Windows Mail kunt archiveren.

U kunt echter ook uw e-mail ook op andere manieren archiveren en helemaal automatisch. Wilt u hier meer over weten of kunt u wel wat hulp gebruiken, neem dan contact op.

Verwijzingen

De website van MailStore Home
Een webpagina waarin oplossingen worden gedeeld om MailStore Home te automatiseren.


  1. MailStore Home is een gratis voor thuisgebruik en zo een sympathiek uithangbord voor de producten. ↩︎

  2. Piler is een voorbeeld van een opensource applicatie dat op een server geïnstalleerd dient te worden en zo een relatief hoge drempel heeft. Werkt het eenmaal dan is het in het dagelijkse gebruik een stuk eenvoudiger. ↩︎