De ontwikkelaars van Kube denken grondig na over wat ze aan het bouwen zijn. Dat blijkt mooi uit deze blog van 17 juni 2017 Kube: Views and Workflows. Waar Nylas Mail vooral gericht is op e-mail als marketinginstrument, wil Kube zo natuurlijk mogelijk aansluiten bij de dagelijkse zakelijke werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld een vergadering of een stukje schrijven.[1]

Vergadering

In de blog beschrijft de ontwikkelaar Christian Mollekopf wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een vergadering, van het datum prikken tot en met het verspreiden van de notulen. De alledaagse praktijk is dat hierbij gebruik allerlei verschillende technische hulpmiddelen gebruikt worden en dat daardoor het centrale overzicht ontbreekt. Kube wil dit kunnen oplossen, door het mogelijk te maken om dergelijke "workflows"[2] in te bouwen en via een "view"[3] zichtbaar te maken. Klassieke "views" of schermen zijn bijvoorbeeld een overzicht van e-mailberichten in de verschillende mappen of een overzicht van de contactpersonen. Kube zou hier bijvoorbeeld ook een overzicht van vergaderingen aan toe willen voegen, met alle taken en stukken die daarbij horen.

Schrijven en publiceren

Kube trekt ook het schrijven en publiceren uit elkaar.

Voor het schrijven van deze blog, ga ik eerst naar de blog toe en open daar de pagina waar ik een nieuwe post kan aanmaken. En als ik wil chatten met iemand, open ik eerst het chatprogramma, selecteer ik de contact en vervolgens kan ik mijn bericht gaan schrijven. En als ik het toch via een mail wil versturen, kopieer ik mijn tekst en schakel over naar mijn e-mailprogramma, open een nieuw bericht en plak mijn tekst.

Kube wil het mogelijk maken om direct te gaan doen wat ik wilde, namelijk een stuk tekst schrijven en pas als dat gereed is, kan ik me druk gaan maken over hoe ik het wil publiceren of versturen.

Ga zo door!

Eerder schreef ik al dat Kube voor mij een grote kanshebber is om op termijn Thunderbird te vervangen, en dit maakt mij nog veel meer enthousiast!


  1. Zie hier eerdere berichten over Nylas of Kube. ↩ī¸Ž

  2. Een groep of serie aan taken, een werkproces. ↩ī¸Ž

  3. Een scherm. ↩ī¸Ž