Er was eens een nieuwe kleine smartphone, met een grote stoere en bekende broer. En eigenlijk waren ze zo'n vier à vijf jaar geleden beiden best populair. We hebben het over de Samsung Galaxy SIII en zijn broertje de SIII mini. Een jaar geleden ongeveer kochten we een opgelapte versie van het dat kleine broertje. Een mooie en betaalbare refurbished smartphone. Ik kende hem nog wel, want 'k had deze ook als werktelefoon gebruikt. We waren er blij mee.

Er was echter één probleem. We waren fundamenteel onveilig; verstoten van updates. Dat probleem werd onlangs prangend toen bleek dat onze Bluetooth en WiFi-communicatie zo lek is als een mandje.

We hadden de smartphone dan misschien nog kunnen kunnen inzetten als een babyfoon of beveiligsapparaat. Maar gelukkig vonden we nog een betere oplossing, zodat we onze smartphone toch kunnen blijven gebruiken als smartphone. Er zijn namelijk fantastische mensen die doen wat commerciële bedrijven nalaten: nieuwe versies van Android geschikt maken en beschikbaar stellen voor oudere smartphones. In ons geval bleek Resurrection Remix OS een prima match te zijn. Zo kreeg onze refurbished smartphone nogmaals een nieuwe kans.