Het is nu officiëel. Nylas stopt met de ontwikkeling van Nylas Mail. Het was al langere tijd erg stil; geen verrassing dus.
Nylas Mail functioneerde primair als een showcase voor het hoofdproduct van Nylas. En nu de zaken goed lopen, richt het bedrijf zich op het primaire product.

Het sympathieke van Nylas is echter dat ze Nylas Mail volledig open source maakten onder de ruime open bron licentie, de MIT-licentie. Nylas maakt het zo mogelijk dat de gemeenschap van software-ontwikkelaars de ontwikkeling van dit product kan voortzetten. En dat lijkt dan ook te gebeuren. Nylas wijst zelf op twee initiatieven: Mailspring en Nylas Mail Lives.

Over Nylas Mail Lives is weinig te zeggen, behalve dan deze groep ontwikkelaars 15 dagen geleden al een nieuwe release heeft uitgebracht met de opmerking dat het best wat fouten kan bevatten, maar dat het hopelijk wel functioneel en nuttig is. Een snelle, maar nog niet overtuigende herstart.

Mailspring is een initiatief van een van de oorspronkelijke ontwikkelaars van Nylas Mail. Zijn plan is om het oorspronkelijke verdienmodel van Nylas Mail met gratis en betaalde account te continueren. Mailspring wordt daarmee een product van het bedrijf Foundry 376.
Mailspring belooft qua performance een grote verbetering ten opzichte van de Nylas Mail: het start sneller op, gebruikt ongeveer 50% minder werkgeheugen, synchroniseert sneller en verbruikt minder energie. Letterlijk veelbelovend!

Bronnen

https://www.nylas.com/blog/sunsetting-nylas-mail-development
https://github.com/nylas-mail-lives/nylas-mail
https://getmailspring.com/